Предимство при обработката на Вашите продукти?

2010. June 10.

Както вероятно знаете, водещата платформа за сравняване на цени в България Pazaruvaj.com има близо петгодишно присъствие на пазара и ключова роля в упътването на посетителите към функциониращите онлайн магазини. Целта на страницата е да предостави събирателна точка на онлайн купувачите и българските електронни магазини. Услугата дава възможността на посетителите лесно да намират на едно място онлайн офертите, а на листваните магазини да повишат своя оборот посредством засиления поток целенасочени купувачи към тях. Така печелят всички!

Вие сте вече наш регистриран Партньор, и считате че сте направили нужното, за да получите възможния максимум от нашата помощ?

Регистрацията е само първата стъпка към успешното привличане на клиенти. Следва изготвянето на Вашия списък на предлаганите продукти, който да подава автоматично данните за публикуване на сайта, за да можем бързо и без затруднения да ги обработим. Така правилният експорт на продуктите служи и на двете страни – за да можем лесно да подредим продуктите в нужните групи и така клиентите по-лесно да стигат до Вас.

Тук сме подбрали малко технически съвети и примери за правилното подаване на полетата с данните от файла.

  • manufacturer: името на производителя, (пр.: Azzaro)
  • name: Името на продукта, конкретния модел (пр.: AZzARO Chrome)
  • category: продуктовата категория според Вашето разпределение (pl.: мъжки парфюми)
  • product_url: Линк до индивидуалната страница на продукта (пр.:http://www.rayabg.com/perfume.php?s=&brand=2&a=all&mb=0&n=&o=item&page=0&item=296)
  • price: брутна цена на продукта (пр.:26.00)

Кои са най-често срещаните грешки?

За да съкратим времето за обяснения при грешно подадени данни, тук посочваме типичните грешки при изготвянето на файловете с данни.

  • вместо име на производител е поставено името на магазина – това е подвеждащо в повечето случаи и купувачите се затрудняват да намерят каквото търсят
  • Името на продукта цели да даде допълнителна информация за услугите на магазина – “Philips 230c1hsb Lcd монитор 23, 24 месеца гаранция, лизинг” – в този случай се получава обратен ефект, посетителите не могат да се ориентират в дългите и объркващи названия, и офертата Ви няма да бъде групирана заедно с тези от останалите магазини. За промоционални текстове от този тип препоръчваме да ползвате допълнително поле actiontext, което може да се зададе индивидуално към всеки продукт и да представи подробно преференциалните условия към него. Това поле показваме само при маркираните оферти от магазините. Ако пък желаете този текст да е еднакъв за всички Ваши продукти, достатъчно е да го зададете ръчно в Настройките на показване в партньорния си профил.
  • Неточно зададено име на категорията, от което не става ясно каква е включената група продукти. (Пр. “34-2232”, “мъжки” като име на категория) – така не можем да идентифицираме продуктите, и затова няма да бъдат показани.
  • В дадена от Вас категория са включени множество продукти несъответстващи на името на категорията (Пр. в “Мобилни телефони” са включени зарядни устройства, хендсфри аксесоари, батерии тн.)
  • Зададен е еднакъв URL адрес за два или повече продукта
  • Посочена е цена без включен ДДС – това противоречи на закона за потребителите, подвеждащо е при избора, и създава нелоялна конкуренция за останалите листнати магазини.

Доколкото имате нужда от още информация, моля прегледайте и полезното ни упътване за изговтяне на екпорт.