Продуктово сравнение – ред в растящата лавина от детайли

2010. February 23.

Pazaruvaj.com от дълго време предоставя ценен ресурс за бързо и прегледно сравнение на цени, и за нашите посетители е очаквано да търсят също и сравнение между различните продукти. Например, ако имате намерение да вложите в по-скъп модел лаптоп, или пък сменяте стар хладилник, обстойното проучване и сравнение на достъпните модели от ценовия клас е неизбежно. Затова, преди покупката често се налага да се запознаете с разнородна информация относно детайлите и функциите на новите модели техника. Сравнението на техническите параметри понякога е главоболие, дори и само за моделите от една и съща марка. Адресирайки директно този проблем, най-новата функция на сайта ни Pazaruvaj.com предлага продуктово сравнение с детайлен изглед.

Функцията се ползва с лекота. Докато разглеждате избора от продукти, можете да изберете желаните от тях за сравнение по-късно, като просто отбележите това в кутията “Сравнение” под продукта. Няма ограничение за брой, но не си струва да избирате повече от 4-5 продукта наведнъж, защото така ще ви е трудно да пресеете обилната информация. Актуалните избрани продукти се показват в синята селекторна лента долу на страницата. Ако сте избрали различни по тип продукти, ще се появят и отделни категории с броя на продуктите в тях. За да изтриете продукт, кликнете на бутона ‘х’ при снимката му. За да сравните продуктите, просто натиснете бутона “Сравни”.

На новата страница ще видите детайлите им, удобно подредени за съпоставяне един с друг, в тематично разграфена таблица. Съвпадащите данни са затъмнени, за да можете лесно да забележите именно разликите. Ако ви трябват още подобни продукти, горе имате и бърз линк към въпросната категория. Продуктите се виждат в един ред, и съответните им параметри могат бързо да бъдат сравнени. Отново, ако трябва да изтриете продукт от списъка, ще намерите бутона ‘х’.

Селекторната лента може дори повече от това. Ако кликнете на продукт от нея, ще стигнете директно до страницата с продукта, където можете да погледнете магазините, описанието му и мненията за него. Тя остава активна през цялото време, и пази избраните стоки, докато не решите да изтриете всичко. Естествено, можете да я скриете за да не пречи на работата. И, като добавка, тя запазва избора дори и след напускане на страницата, и така позволява да продължите сравнението по-късно, без да търсите наново.

Нужно е да знаете, че еднакви продукти понякога имат разлики в параметрите си в различните магазини, затова е нужно да ги потвърдите за сигурност в магазина.