Как да стигнем от “Трябва ми нов…” до “Този ще взема!”

2010. March 9.

През последните месеци структурата на каталог Pazaruvaj.com претърпя няколко промени, които естествено целят да улеснят откриването на продуктите, отговарящи най-пълно на критериите на купувача. Финалният избор все пак изисква повече обмисляне, понеже началното описателно търсене “Трябва ми нов…” от пъстрия продуктов калейдоскоп е нужно да се превърне в уверено решение “Този ще взема!”, визиращо конкретен модел.

Нека например да потърсим нов модел GSM. Откъде да почнем? Елементарно, Уотсън! – категорията Мобилни телефони на pazaruvaj.com дава красноречивия отговор, и предлага широк набор от филтри, помагащи при пресяването на изобилния асортимент. Ценовата категория може да се зададе чрез визуална скала, след което страницата ще покаже само тези продукти, влизащи в зададените граници. Ако е нужно, допълнително можем да коригираме стойностите чрез променяне на цифрите в адресната лента на браузъра. Нека запишем ценови граници от 200 до 250 Лв.

С това вече имаме избор, отговарящ на финансовите ни възможности. Оттук лесно можем да потърсим и други особености, като марка, търсени параметри и екстри.

Детайлите от лявата колона могат да се комбинират произволно – там можем да отбележим че търсим мобилен телефон позволяващ Wifi, Bluetooth и инфра връзка, и ако не е важно свързването с USB кабел, оставяме съответното поле празно. Понеже първостепенното условие беше цената, след като изключихме моделите по-евтини от 200 и по-скъпи от 250 Лв, полето за избор на свързване тип EGPRS е вече затъмнено и не работи – именно защото в тази ценова категория няма намерени такива модели. Цифрите вдясно от детайлите показват, колко модела имат въпросната опция, и след всеки последващ избор се променят съответно.

Тук трябва да обърнем внимание на раздела с други детайли, където също откриваме много популярни екстри и характеристики за джиесемите. Тези детайли не могат да се комбинират с останалите, работят самостоятелно и макар че отнемат повече време за разглеждане, те често могат да помогнат повече в откриването на модела, притежаващ нужното свойство.