Споделяне на опит, похвали и оплаквания за офертите

2010. April 14.

Първостепенната цел на pazaruvaj.com е да помогне да сравните ценовите оферти от няколко магазина. Но при избор на нов продукт не само цената е от значение, а също и дали самият продукт си струва. Естествено е рекламите да натрапват, че новият продукт е по-добър, по-ефективен, по-удобен, но нека не забравяме, че те са насочени единствено към увеличаване на продажбите. Pazaruvaj.com се стреми да бъде полезен помощник за покупки, и да насочи посетителите към продукти, от които ще останат доволни.

За тази цел освен останалото публикуваме и потребителски коментари за продуктите. Няма по-надеждна информация от мнението на онези, които вече са пазарували в даден магазин и са ползвали дадена стока, било то мобилен телефон, нов телевизор или велосипед. Така страницата ни предоставя на посетителите и своеобразна банка за потребителски мнения, и насърчаваме новите купувачи да споделят при нас своите наблюдения за качеството на продуктите и услугите, за да могат всички да се възползват от тях. Ако пък се регистрирате и сложите снимка към своя профил, ще можете да видите своето мнение на началната страница, и да спечелите популярност сред многобройните ни посетители.

Колкото и да изглежда лесно даването на мнение, добре е да имате предвид, че то не служи единствено за собствено развлечение, но ще бъде ценна помощ за колебаещите се с покупката. Затова не е излишно към общата оценка (със звезди и собствен текст), да има и някакво обяснение, евентуално пример, илюстриращ причината за вашето одобрение или неодобрение.

Противно на очакванията и подозренията на някои потребители, ние не цензурираме мненията, които изказват отрицателна оценка за даден продукт, понеже според нас те са също толкова ценни и важни за вземане на правилното решение. Обаче, общоприето и очаквано от нас е да не публикуваме вулгарни изрази и нецеленасочени коментари, както и опити за реклама/спам. Убедени сме, че разбирате причините за това, както и че това обслужва максимално вашите интереси, когато сте заинтересувани от качествата на конкретна стока.

Ако сте вече регистрирани в Twitter, My space, с бързите бутони под всяко от мненията можете веднага да пуснете пост в мрежата относно коментара, който ви е привлякъл вниманието, за да могат вашите приятели онлайн също да узнаят за него.