5 неща, за да останат незабравими емоциите от световното

2010. June 30.

Вие гледате срещите от първенството с нарастващо вълнение?
Много ще споделят Вашето настървение, но има и които не са очаровани от футболната треска. Без съмнение, на много жени и дори мъже, безразлични към футболната тема ще се наложи да прекарат много часове пред телевизора през този период, заради друг член от семейството, който е запалянко. За щастие, има начин при определени условия следенето на срещите да стане удоволствие почти за всички, и съответно спомените да останат добри.

Макар че вече осминафиналите напредват, все още не е късно да намерите нужните аксесоари за перфектното усещане на спортната треска.

Нека да разгледаме най-важните неща, както и за какво да следим за да открием най-подходящите аксесоари от огромоното разнообразие.

1. LCD, Plasma или LED телевизор?

Разбира се, големината на екрана е от първостепенно значение, когато търсим усещането за реалност. Струва си да заплануваме смяна на стария телевизор през времето на първенството, защото тогава онлайн магазините организират промоции, за да посрещнат нарастналото търсене.
По-скъпите модели дават съответно по-широк избор от достъпни функции, най-новите технологии, и така можем да се радваме на все по-хубава картина.

Независимо какъв тип изберем, една стенна поставка ще бъде задължителна, понеже гледането е най-удобно и лесно, когато телевизорът е на една височина с очите ни. Освен това нека се стремим да изберем модел поддържащ HD режим, понеже по някои канали мачовете се предават вече така.

LCD телевизорите дават правилният избор, ако искаме да гледаме световното на открито – в градината, или на друго място, където не можем да затъмним достатъчно. Също става, ако търсим по-малък модел, понеже преимуществата на плазмените телевизори се изявяват главно при по-голям размер.

Плазмените екрани са добри за гледане на мачовете вкъщи, понеже времето за опресняване на картината при тях е най-малко, затова можем да наблюдаваме движенията на футболистите без никакво размазване и фантомни сенки, освен това цветовете са чудесни и имаме избор от значителни по размер екрани.

Предимството на LED телевизорите е ниската им консумация на енергия, освен това имат почти всички качества на плазмените. Цената им доста надхвърля тази на останалите модели, но в дългосрочен план са отлична инвестиция.

3D телевизори се предлагат вече и у нас, но техните допълнителни функции могат да се видят единствено при четене на blu-ray дискове, понеже такъв телевизионен стандарт все още не се излъчва.

Още съвети за покупка на LCD и Plasma телевизори можете да намерите на сайта ни.

2. Домашно кино

Освен удобствата на големия екран, важно е и да можем да чуваме добре незабравимия екот на вувузелите, за да се потопим изцяло в атмосферата и емоцията на стадиона. В повечето домакинства няма възможност за уреждане на отделна стая за домашното кино, затова обикновено инсталираме системата на стената в хола или спалнята.

За постигане на идеалния surround ефект е нужно да подредим правилно компонентите на домашното кино. За момента най-разпространените модели са 5.1 каналните, но има и варианти 7.1 за истински маниаци.

Опционално, можем да инвестираме и за проектор като допълнение към системата, с което постигаме пълен кино ефект.

3. Машина за точене на бира

Нека си го кажем, без бира мачът не е същия. Ако всичко е наред по картината и звука, можем да добавим и духа на бирените шатри, с набавяне на машина за точене на бира. Прясно налятата бира е с неизразимо по-добър вкус, и ако отдаваме значение на тази малка разлика, лесно можем да си уредим една такава за вкъщи. Подобно на металните парти-кенове, тези апарати се ползват лесно заедно с повечето типове бирени канти, даже има модели с акумулатор за лед, с които бирата ни остава с нужната температура дори и в градината, където няма лесен достъп до мрежов контакти.

4. Хладилник

Ако съберем по-голяма компания за гледане на мача, вероятно няма да се намери доброволец постоянно да точи бира. В този случай е по-удачно решението с голям хладилник, откъдето при нужда всеки може да си осигури нужното разхлаждане след напрегнатите футболни моменти.

Препоръчваме система тип NO FROST, тъй като вратата на хладилника със сигурност ще бъде често отваряна. Ако пък искаме да осигурим и добра видимост на напитките, можем да се спрем на модел със стъклена врата – така лесно можем да забележим, кога количеството е критично, и при нужда да направим попълнение от близкия магазин.

Има и модели, които дават възможност да си наливаме по едно малко без даже да отваряме вратата на хладилника – това може да се окаже полезно, при неочаквани обрати в играта.

5. Мека мебел

Определено ще подобри настроението Ви, ако навреме си набавите желания диван или канапе, за да сте наистина комфортно разположени докато гледате. Удоволствието от една нова придобивка е несравнимо по-голямо, когато можете всички заедно да се възползвате от нея, и освен това да комбинирате това с емоциите от времето на първенството. Това дава добрата възможност да доставите радост вкъщи дори и на тези, които не са толкова запалени на футболна тема. Ако пък остане бюджет и за спален комплект в свежи цветове, ще можете да засилите емоциите и по-късно след мача!