Pazaruvaj.com има нов собственик

2016. December 20.

Ситуираната в Прага корпоративна група Rockaway придоби сайтовете сравняващи цени Pazaruvaj.com, Arukereso.hu и Compari.ro от групата Naspers с финансовата подкрепа на Daniel Křetínský, Patrik Tkáč и PPF Group, и с това затвърдиха присъствието си на средноевропейския e-commerce пазар. Сделката сочи повишения интерес на Rockaway към пазара за сравнение на цени.

С тази придобивка Rockaway направиха нова мащабна стъпка към реализирането на целите си, една от които е да станат водещ играч в електронната търговия в региона. “Тази сделка е значима по много причини, понеже чрез закупуването на Pazaruvaj.com, Arukereso.hu и Compari.ro направихме нови стъпки за постигането на водеща пазарна позиция. Rockaway разработва сайтове за сравнение на цени на пазарите с изключително бързо развитие, за да може с бъдещия вътрешногрупов обмен на опит и know-how да гарантира още по-добро потребителско възприемане и ускорено по-нататъшно развитие.” – заяви Jakub Havrlant, изпълнителен директор на Rockaway.

Сравнителната платформа Heureka като собственост на Rockaway се позиционира като пазарен лидер на чешкия и словашкия пазар. Чрез покупката на българския Pazaruvaj.com, унгарския Arukereso.hu и румънския Compari.ro групата получи водеща позиция на още три европейски пазара.

Pazaruvaj.com е водещият сравнител на цени в България, служещ като надежден онлайн справочник, който от 2006 година улеснява потребителите за реализиране на милиони покупки. Посетителите на сайта към момента могат да избират от близо 400 магазини и асортимент с над 1 милион стоки.

“Pazaruvaj.com цели и за в бъдеще да затвърждава водещата си позиция, да подпомага разширяването на електронната търговия, и да развива непрестанно нивото на услугите към партньорите-магазини и потребителите” – поясни Чаба Рац, директор на Pazaruvaj.com.